en ru ua
Як організувати корпоративну допомогу АТО: 5 порад для небайдужих
Роздрукувати
2,6млрд. грн
Найбільша страхова сума по одному застрахованому об’єкту
Про BRITMARK
Цікавитесь страхуванням відповідальності?

Дізнайтеся, як отримати гарантовану виплату, якщо Ви допустили помилку і стався страховий випадок.

НАПИСАТИ НАМ

Коли проблема набуває загальнонаціонального масштабу, вона тією чи іншою мірою стосується кожного. Надавати допомогу постраждалим від військових дій на Сході країни намагаються не лише прості громадяни, а й багато компаній. Їх керівники ініціюють власні корпоративні акції, залучаючи співробітників до благодійності. Але якщо для простих громадян це питання особистого обов’язку, то для голови компанії це також питання великої відповідальності, оскільки його дії відображають не лише його громадянську позицію, але і позицію компанії в цілому.

Навіть альтруїстичні прояви для керівника можуть бути пов’язані з багатьма ризиками, як фінансовими, так і репутаційними. Не зважаючи на це, в більшості випадків головним мотиватором для керівника є саме щире прагнення допомогти, а не прагматичне бажання пропіаритися або отримати вдячні відгуки. BritMark, в свою чергу, також має певний досвід в організації та проведенні подібних акцій. Отже хочемо поділитися з вами декількома рекомендаціями, щодо того як організувати корпоративну допомогу АТО і при цьому мінімізувати ризики для бізнесу.

Порада №1

Визначте, яку саме допомогу готова надати ваша компанія, а також її обсяг і формат. При цьому обов'язково врахуйте декілька моментів, які допоможуть вам уникнути можливих непорозумінь. Якщо ваше підприємство є дочірнім, узгодьте своє рішення і подальші дії з материнською компанією. Пам'ятайте, що ваша позиція може не збігатися з точкою зору деяких співробітників. Будьте завбачливі, так як будь-яка ваше дія може бути неправильно інтерпретована конкурентами. Наша практика показала, що уникнути негативних трактувань та інформаційних маніпуляцій найпростіше, якщо ви надаєте допомогу гуманітарного характеру (організація лікування поранених, забезпечення медикаментами, предметами першої необхідності, продуктами харчування).

Порада №2

Важливо правильно донести до персоналу ключове послання. Уникайте безособистісних комунікативних кліше, на зразок «потреби АТО», «допомога переселенцям», «лікування поранених» і т.п. Використовуйте більше конкретної інформації і чітко окресліть, кому саме адресується допомога, щоб ваші співробітники розуміли значимість їх особистого вкладу.

Порада № 3

Будь-яка благодійність повинна бути добровільною, тому від публічного збору коштів краще відмовитися. Оптимальний спосіб отримати підтвердження участі в акції – це електронна розсилка запитів. Вона повинна здійснюватися в зручній для обробки формі і поширюватися на тих співробітників вашої компанії, які дійсно або потенційно в ній зацікавлені. Також за допомогою електронної розсилки ви зможете оповіщати учасників благодійної акції про нужденних і їх потреби.

Порада №4

Чітка структура і правильна організація процесів допоможуть Вам більш ефективно займатися проектом. Складіть список зацікавлених співробітників і розділіть його на групи за певними ознаками (регіональній, ранговій і т.д.). Для кожної групи призначте відповідального, якому довіряє ця категорія співробітників. Здійснюйте адресну розсилку та інформування за допомогою корпоративних засобів комунікації.

Порада №5

Для залучення максимального числа співробітників, зосередьтесь на загальній місії і необхідності спільних дій. Не придушуйте особистих ініціатив і не бороніть бажання співробітників надавати індивідуальну підтримку, але дайте зрозуміти, що спільно можна досягти набагато більшого результату.

Сподіваємося, що наші поради будуть вам корисні і допоможуть оптимізувати процес збору матеріальних коштів, при цьому зберегти репутацію компанії та її корпоративний дух.

Оцініть публікацію

Від кого (ім'я, прізвище, посада, організація) *
Tекст відгуку
verification code