en ru ua
Приклад з практики: Гарантована виплата з полісом All Risks
Роздрукувати
48,1млн. грн
Відділ відшкодування збитків в 2020 році закрив 1611 збитків на загальну суму 48,1 млн. грн.
Про BRITMARK
Ви закуповуєте страховку для Вашої компанії?

Проконсультуйтесь безкоштовно зі спеціалістами BritMark на предмет ефективного страхування майна.

НАПИСАТИ НАМ

Клієнт: аграрний холдинг.

Послуги: консультації зі страхування майна, врегулювання збитків.

Коротка історія співпраці

Компанія працює з BritMark більше 3 років. За всю історію співпраці, на щастя, сталася всього лише одна страхова подія в січні 2014 року. Але, як показує практика страхових випадків, досить незвична.

Зима 2014 була непередбачуваною через часті температурні стрибки. Дощова погода змінювалася морозами і навпаки. У січні у зв'язку з різким пониженням температури з плюсової до -10°С сталося обмерзання теплиць нашого Клієнта. Це призвело до часткового пошкодження плівки, яка використовувалася для покриття. Загальна площа матеріалу в розривах і порізах склала 55м2. Розмір збитку був оцінений в 501,5 тис. грн.

Співробітники BritMark, як зазвичай, оперативно зайнялися цим питанням. І через місяць Клієнт отримав виплату в розмірі 476,5 тис. грн. (розмір збитку мінус франшиза в 25 тис. грн.)

Чому Клієнт отримав виплату?

1. Договір страхування майна був складений на базі «All Risks».

Якби така подія сталася до знайомства з BritMark, коли теплиці були застраховані за стандартним полісом з поіменованим переліком ризиків, страхова компанія на законних підставах відмовила б Клієнту у відшкодуванні збитків. Адже в такому договорі ризик «обмерзання» не оговорюється окремо. І відмова з боку страховика була б цілком обґрунтованою.

Який урок з цього потрібно засвоїти?

Правила страхування будь-якої страхової компанії завжди обмежені певним набором ризиків. Якщо Ви хочете застрахувати якийсь особливий, властивий лише Вашому майну ризик, то врахуйте, що страховик не завжди може включити його в договір. Вирішити таку проблему можливо, позбувшись від конкретного переліку страхових ризиків, тобто у разі страхування майна за договором на базі All Risks, коли покривається все, що окремо не виключено.

2. Вже не в перший раз нагадуємо, що гарантувати виплати можуть тільки надійні страхові компанії. Маючи десятирічний досвід у врегулюванні збитків, ми завжди рекомендуємо тільки тих страховиків, які мають хорошу репутацію. Наведений приклад – не виняток. Теплиці знаходяться під надійним захистом українського представництва однієї з найбільш рейтингових міжнародних страхових компаній.

3. І останнє, про що необхідно завжди пам'ятати. Своєчасне повідомлення та надання необхідних документів – одна з невід'ємних складових отримання швидкої і максимально можливої ​​виплати.

Відправити по електронній пошті

Телефон або E-mail *
Tекст відгуку
verification code