In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
липень 2015 року
липень 2015 року
2135
спеціально для Капітал

Чому VIP-застрахований ризикує потрапити до державної лікарні?

спеціально для Капітал

Субота, 8 ранку. Дзвінок на мобільний: «Навіщо мені VIP-страховка, якщо мене в критичній ситуації поклали до Олександрівської ?!»

Неділя, 14.00. «У мене в пакеті є «Борис», чому мене везуть до лікарні на Підвисоцького?»

Понеділок, 22.00. Дзвінок із Одеси. «Чому завжди Слобідка??!!! За що я плачу 6000 гривень??!! »

За останні три дні я отримав п'ять дзвінків від Клієнтів, застрахованих по VIP-програмах. Три на схожу тематику, і один — зі скаргами на неможливість додзвонитися та технічні непорозуміння при роботі з асистансом.

Я, як професіонал, завжди попереджаю: «звертайтеся, я в будь-який час зроблю все, щоб Вам допомогти». І я завжди намагаюся. Подібний сервіс і є однією з основних причин для звернення до брокера. При цьому я впевнений, що професіоналом в даній ситуації є саме той брокер, якому не будуть телефонувати у вихідні дні. Саме той, хто може організувати роботу з асистанс-компанією таким чином, щоб не доводилося відповідати на телефонні дзвінки під час обіду в родинному колі у неділю. Мушу визнати, що поки що така система дає збій, правда, не часто. Відразу зазначу, що в страхових компаніях, які є нашими партнерами, завжди є люди, які готові вирішити складні проблеми за допомогою особистих зв'язків. Хоча це і не дуже правильно. Якщо ж ситуація повторюється, то й зовсім невірно.

Що ж є причиною цього?

Очікування застрахованого VIP-Клієнта, як правило, такі: нова машина швидкої допомоги, приватна гарна клініка з телевізором, цукерки, бахіли ... Правда підійде і не брендова клініка, а відділення на базі державної з якісними умовами.

Реальність же виглядає по-іншому. А саме: ніч з неділі на понеділок, складний випадок, необхідний лікар вузької спеціалізації. Топ-менеджер, який звик до рівня сервісу VIP, або експат звертається в службу асистанс і викликає швидку. Починається процес пошуку клініки, яка готова прийняти пацієнта. Через деякий час рішення знайдено: БСП, Олександрівська, 7-ка. Людина погано себе почуває і вона, звичайно ж, погоджується. А через день, виявивши себе в типових для державної клініки умовах, телефонує брокеру або HR-у і висловлює невдоволення (часто не соромлячись у виразах).

Брокер / HR / страхова намагаються знайти інші варіанти і, в підсумку, переводять її в клініку вищого рівня.

Чому ж не завжди наші очікування збігаються з реальністю?

1. Приватні клініки не хочуть зв'язуватися з «ризикованими» випадками. Навіщо їм ці проблеми?

2. Страхові компанії не дуже стараються шукати. Навіщо їм зайві витрати?

У чому ж тоді сенс VIP-страховки?

Статистика показує, що на найпростіші та найскладніші випадки припадає 20% звернень. Таким чином, основна частка звернень — це застуди, скалки, переломи та апендицити.
Статистика показує, що на найпростіші та найскладніші випадки припадає 20% звернень. Таким чином, основна частка звернень — це застуди, скалки, переломи і апендицити. Саме ці «захворювання», включаючи здачу аналізів, і прийнято лікувати по VIP-страховці в брендових клініках. Там Вас заспокоять, передавши рахунок до страхової компанії. Тому в момент укладення договору та обговорення наповнення програм не потрібно це приховувати. НАВПАКИ. Зверніть увагу, що в складній ситуації ваше лікування може початися в державній клініці, а потім переїдемо до приватної клініки. При цьому основну частину дрібних недугів Ви зможете лікувати комфортно.

Чи можна локально вирішити зазначену проблему? Я думаю, що якщо знайдуться ентузіасти, які зуміють організувати медичний заклад з якісним сервісом, новими палатами, наявністю чергових лікарів вузької спеціалізації на вихідних і, що дуже важливо, бажанням брати відповідальність за важкі випадки, — вони будуть у виграші.

Узгодити зі страховими компаніями, щоб вони направляли до них «VIP-ів», було б технічним питанням — незалежно від того, чи це нова клініка, чи відділення на базі державної. На даний момент, на жаль, приватних відділень замало, і їх якість занизька.

Дуже хотілося би, щоб в результаті реформ, пацієнта, який придбав дуже дорогу страховку, ми змогли в екстреній ситуації розмістити в хорошій палаті, минаючи приймальне відділення на Підвисоцького.

Я з великою повагою ставлюся до таких лікарень і фахівців, які в них працюють. Вони намагаються підвищувати якість обслуговування, але змінитися миттєво не можуть, та й не все від них залежить.

Хочу запропонувати, давайте спільно помічати відповідні лікарні та разом просити про необхідні зміни. Наприклад, запрошувати певного вузького спеціаліста у вихідні дні. Думаю, що багато страхових, які зацікавлені у високій якості сервісу для своїх VIP-ів, забезпечать потік, здатний окупити це нововведення.

Поки що ж залишається доводити до відома Клієнтів, на що взагалі вони можуть розраховувати в рамках існуючої системи охорони здоров'я. А також просити страхові компанії, щоб вони домагалися максимально можливого рівня сервісу.

Що ж стосується неможливості додзвонитися в асистанси — це вже зовсім інша історія. Вирішити її страхові компанії можуть і без допомоги держави та довгих реформ.

Сapital.ua