In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
серпень 2016 року
серпень 2016 року
1748
Асоційований партнер Костянтин Узунов

Де купити автоцивілку?

Асоційований партнер Костянтин Узунов

Кожен власник автомобіля щорічно стикається з однією і тією ж проблемою – де купити автоцивілку. І кожен думає про те, як на цьому заощадити і при цьому залишитися впевненим у надійності обраної страхової компанії (далі СК), щоб не переживати в разі ДТП зі своєї вини. На жаль, у багатьох водіїв, які раніше не потрапляли у ДТП, склався стереотип, що страхування автоцивільної відповідальності необхідне суто для органів поліції, щоб уникнути штрафу. Тому і купують автоцивілку з найнижчою ціною, не звертаючи увагу на надійність і репутабельність страхової компанії. Але потрапивши у ситуацію, коли виявляється, що твоя страховка "автоцивілки" не дійсна (або страхова компанія вже збанкрутувала, або поліс не оплачений тощо), більшість шкодує про скоєне, оскільки доводиться платити свої гроші і часом не маленькі. Відбувається це тому, що всі хочуть купити автоцивілку якомога дешевше, а, як відомо, «скупий платить двічі».

До вибору страхової компанії треба поставитися серйозно, оскільки в майбутньому це допоможе вам не тільки заощадити чималу суму грошей, але і позбавить від інших неприємних моментів, наприклад, від судових позовів і всього, що з ними пов'язано.
Страхування автоцивільної відповідальності насправді – процес відповідальний. До вибору страхової компанії треба поставитися серйозно, оскільки в майбутньому це допоможе вам не тільки заощадити чималу суму грошей, але і позбавить від інших неприємних моментів, наприклад, від судових позовів і всього, що з ними пов'язано.

Доводиться констатувати той факт, що на страховому ринку України розвелося багато страхових компаній, головна мета яких – швидко заробити, зібрати якомога більше премій, а в один прекрасний момент просто закритися і зникнути з ринку, залишивши Клієнтів наодинці з їх проблемами. І досі ще зустрічаються шахраї, які продають недійсні поліси, як правило, прямо на дорогах або беруть гроші готівкою, але при цьому не оплачують сам поліс. Страхувальник, на жаль, тільки після страхової події дізнається, що, як виявилося, його страхування автоцивілки не оплачено, а значить, сам поліс не діє.

Тому, якщо хочете купити автоцивілку і вибираєте СК, обов'язково звертайте увагу на структуру власності компанії, віддаючи перевагу страховим з іноземним капіталом. Як правило, такі компанії цінують свою репутацію. Також дізнайтеся, скільки років вже працює та чи інша СК на ринку України – вагомий фактор, який говорить про її рівень та надійність. Найпростіше звернутися, звичайно, до експертів зі страхування, страхових брокерів або агентів, яким Ви довіряєте. Вони не тільки допоможуть Вам купити автоцивілку в нормальній страховій, але й пояснять всі нюанси, які треба врахувати (терміни повідомлення, подання документів тощо), щоб уникнути майбутніх проблем з виплатою потерпілій стороні і пред'явлення до Вас як винуватця будь-яких регресних вимог.