In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
листопад 2015 року
листопад 2015 року
2143

Що таке страхування професійної відповідальності оцінювачів

Страхування професійної відповідальності оцінювачів — один з найпопулярніших видів страхування відповідальності, як в Україні, так і в усьому світі.

Для оцінювача не підійде звичайний поліс страхування цивільної відповідальності.
Але крім великого попиту, це ще й досить непростий продукт. Для оцінювача не підійде звичайний поліс страхування цивільної відповідальності. Тут необхідний договір страхування професійної відповідальності.

А значить, ключову роль при визначенні тарифів на страхування відповідальності оцінювача грають зовсім інші чинники, ніж у звичному страхуванні цивільної відповідальності. Наприклад, вік компанії, досвід її керівників, репутація бренду на ринку. Ці параметри важче виміряти, однак вони мають чималу вагу при визначенні ступеня ризику, а значить, і страхових тарифів.

Крім того, страхове покриття можна скласти лише індивідуально. Тобто, з урахуванням специфіки бізнесу кожного Клієнта. У договорі страхування відповідальності оцінювача необхідно передбачити безліч нюансів, привести його у відповідність з організаційною структурою Клієнта, його портфелем і пропонованими послугами.

Наприклад, оцінювачу, де більша частина спеціалістів є фізичними особами — підприємцями (ФОП), буде потрібний інший текст договору, ніж фірмі, де всі співробітники — наймані працівники. Мало кому підійде стандартний договір шаблону «за замовчуванням».

Лише увага до деталей при страхуванні відповідальності може гарантувати, що всі підрозділи оцінювача і всі напрямки його бізнесу опиняться під надійним страховим захистом.