In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
вересень 2015 року
вересень 2015 року
2776
Керуючий партнер Олександр Саусь
спеціально для Новий час

Як писати тексти, які будуть читати ваші Клієнти

Керуючий партнер Олександр Саусь
спеціально для Новий час

Все більше значення для компаній, що надають професійні послуги — юристів, аудиторів, консультантів — набуває вміння писати статті на професійні теми. І не важливо, де ви їх публікуєте — в соціальних мережах або в бізнес-медіа, важливо чи росте кількість потенційних Клієнтів, які вас постійно читають. Опублікувати написане не є проблемою, кількість видань он-лайн зростає з кожним днем ​​і в світі надлишок інформації. Написання статей звичайно не викликає проблем, а от вміння зробити так, щоб вони були цікаві та викликали бажання їх прочитати набагато складніше. Саме тому поговоримо про те, як створювати матеріали, які будуть не тільки привертати до себе увагу, але і приносити користь їх читачам.

1. Конгруентність.

Тематика публікацій повинна збігатися з інтересами вашої цільової аудиторії. Простий приклад — якщо ви фахівець з корпоративного права та відповідаєте за судову практику, то постійні пости про судові справи не будуть цікаві широкому колу читачів. Адже мала частка з них знаходиться в тій ситуації, про яку ви пишете.

Правильніше розповідати в статтях про те, що може бути цікаво вашим потенційним Клієнтам, і пов'язано з тим, чим ви щодня займаєтеся. Наприклад, це можуть бути рекомендації, як вирішити проблеми безпеки їхнього бізнесу в ситуації економічного спаду.

Як аудитор, ви можете поділитися своїми знаннями про ситуацію в сільському господарстві або про нові правила фінансового обліку, залучаючи, таким чином, увагу фахівців, що пов'язані з цими секторами і відповідають за тендери з вибору аудиторської компанії.

2. Стислість.

Будьте лаконічними. Довгі статті з великою кількістю деталей втрачають аудиторію читачів досить швидко. Пам'ятайте, що «краткость — сестра таланта» і якщо видання, яке планує опублікувати вашу статтю, пропонує зробити її не більше 7-8 тисяч знаків, помістіться в 5-6 тисяч.

3. Каскадність.

Ваша аудиторія повинна мати можливість читати написане вами не рідше одного разу на місяць, в ідеалі — 1 раз на три тижні.
Написані вами матеріали повинні публікуватися з певною черговістю і не можуть суперечити один одному. Ваша аудиторія повинна мати можливість читати написане вами не рідше одного разу на місяць, в ідеалі — 1 раз на три тижні. Ви можете взяти 1-2 теми і сфокусуватися на них, поступово заглиблюючись у деталі. В ідеалі потрібно добре розбиратися в одному-двох питаннях, ніж знати про все, але поверхово.

4. Контрастність.

Не повторюйтесь, розповідайте про нові проблеми. Якщо ваша аудиторія вже зустрічалася зі схожими тезами в інших авторів, вона досить швидко втратить до вас інтерес. Очевидно, що ви не можете стати новим Ейнштейном або ж сидіти і чекати музи. Більшість бізнес видань сьогодні є узагальненням знань інших, їх автори адаптували для застосування широкої аудиторії.

5. Контекстність.

Пам'ятайте про контекст. Публікація якісного контенту на вузьку тематику хоча б один раз на тиждень, дасть вам можливість домінування в цій ніші вже через 2-3 місяці. У той же час, не забувайте про контекст.

Якщо ви пишете в Facebook, то писати повинні короткі тексти, оскільки він був придуманий, насамперед, для можливості поділитися фотографіями. Картинка повинна бути яскравою, такою що запам'ятовується і викликає бажання прочитати пост, а не навпаки. Пам'ятайте, що 30% читачів використовують телефон для входу в Facebook.

Якщо ж ми говоримо про статті на вашому власному сайті, то їх розмір повинен бути не менше 10 000 знаків, інформація повинна бути добре структурованою. Такий матеріал набагато вище рейтингується Google. Пам'ятайте, що саме ця пошукова система фактично дорівнює самостійному пошуку постачальників вашими потенційними Клієнтами.

Основною помилкою в email-розсилці, є розмір листа. Дуже довгі листи не читають і практично відразу відправляють в спам. Не забувайте також про те, що одержувач листа повинен легко і просто знайти кнопку «відписатися», якщо він не хоче в майбутньому отримувати від вас розсилку.

На завершення, хочеться підкреслити, що чим більше шанувальників ви залучите, тим впевненіше ви будете себе почувати на ринку праці, і тим яскравішим буде ваш особистий бренд. Маркетинг професійних послуг — це безкоштовні поради та консультації. Такий підхід дає можливість потенційному Клієнтові оцінити ваші компетенції та методи роботи ще до прийняття рішення про залучення вас як фахівця. І його задоволеність на цьому етапі буде служити гарантією якості спільного з вами проекту.

Новое время