In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
листопад 2014 року
листопад 2014 року
3182
спеціально для Delo

Страхуємось правильно: як правильно страхувати вантажоперевезення?

спеціально для Delo

Страхування вантажів важливодля будь-якої галузі. Захиститься від фінансових проблем через втрату вантажу - природне бажання будь-якого власника бізнесу. При цьому страхування вантажів має багато нюансів і особливостей. Про основні спеціально для Delo.ua розповіла Катерина Петренко.

Як правильно страхувати вантажі?

Насамперед, потрібно визначитися, який спосіб страхування вантажу краще відповідає потребам вашого бізнесу. Наприклад, що краще: страхування окремо кожного рейсу або всіх перевезень протягом року? Відповідь на це питання залежить від того, як часто ви плануєте перевозити вантажі. Якщо перевезень буде до десяти, можна страхувати кожну окремо, якщо більше - має сенс укласти генеральний договір на рік. Це дозволить заощадити час на оформленні договорів страхування кожен раз, і в цілому виявиться економніше.

Якщо вартість страхування (страховий платіж) вище, ніж максимальна вартість вантажу в одному транспортному засобі, страхування вантажу може виявитися невигідним. Щоб було зрозуміліше: припустимо, вартість страхування становить 200 тис. грн, а максимальна вартість вантажу в одному транспорті не перевищує 100 тис. грн. У разі пошкодження вантажу, власник може компенсувати ці втрати самостійно. Але ефективність так званого самострахування залежить від кількості перевезень, маршрутів та історії збитковості, тому даний метод порівняння не завжди може допомогти.

Хто може страхувати вантаж?

Страхування може лягати на плечі компанії-власника майна або ж компанії-перевізника, яка за документами відповідає за збереження вантажу. Ключовим є наявність майнового інтересу у страхувальника. Якщо страхувальником виступить сторона, у якої немає документально підтвердженого майнового інтересу, то страхова компанія може відмовити у відшкодуванні з цієї причини. Зверніть увагу, якщо вантаж по шляху проходження належить кільком компаніям, то доцільно спробувати прописати в договорі кілька страхувальників. Правда, не всі страховики можуть погодитися на це.

Який вид страхового покриття краще?

Існує три види страхового покриття:

ICC A - покриття All Risks, яке включає всі страхові загрози, крім тих, що виключені за умовами страхового договору. Простіше кажучи, покрито все, що не виключено. Це найширший вид покриття з можливих.

ICC В і ICC С - включають зазначені ризики, які прописані в договорі. Відшкодування буде виплачено лише, якщо страхова подія станеться з причини, яка є в переліку застрахованих ризиків. Основна відмінність від ICC A - не відшкодовується збиток, отриманий в результаті крадіжки або грабежу, а також інших ризиків з групи ПДТЛ (протиправні діями третіх осіб). Наповнення покриття ICC В і ICC С в полісах від різних страховиків може відрізнятися.

Залежно від типу перевезеного вантажу, умов перевезення, маршруту та бюджету страхувальник за своїм бажанням може вибирати наповнення поліса. Своїм Клієнтам я рекомендую незалежно від того, що ви перевозите укладати поліс на базі ICC A (All Risks). Крім цього, досить часто слід розширювати покриття за допомогою додаткових опцій, яке дозволить застрахувати вантаж від самих різних неприємностей.

Найпоширеніші опції, які додатково захистять ваш вантаж:

1) страхування від шкоди, заподіяної в процесі навантаження-розвантаження. Вартість цієї опції незначна, а деякі страхові компанії і зовсім пропонують його безкоштовно.

2) Якщо маршрут транспортування вашого вантажу складається з декількох частин і передбачає перевалочні пункти, то в такому випадку варто додати в договір покриття «під час проміжного зберігання».

3) Компанії, які перевозять вантаж в рефрижераторних автомобілях корисно не економити на розширенні «поломка рефрижератора».

Схеми оплати

Залежно від того, як часто і за якою схемою страхувальник і страховик будуть проводити процедуру «звірки» перевезених вантажів, при укладенні договору, можна відразу передбачити найбільш зручний графік оплати за страховку.

Можливі варіанти:

1) заява кожного перевезення до її початку і окрема оплата за кожне перевезення. Цю схему використовують вкрай рідко через її трудомісткості і складнощів з документообігом. Але він дуже ефективна, якщо компанія відправляє кілька перевезень на місяць;

2) авансова щомісячна, щоквартальна або щорічна оплата. При укладанні договору страхувальник вносить депозитний платіж у розмірі 1/12, 1/4 або 1/2 від планованої річної премії за страховку. По закінченню обумовленого періоду страхувальник надає інформації про вантажі, які були перевезені. Виходячи зі звітності за поточний період, розраховується розмір страхової премії за майбутній період. Звірка проводитися в кінці кожного періоду. При закінченні терміну дії договору, можливо, передбачити, щоб розмір невикористаної премії повертався страхувальнику.

Який варіант оплати краще вибрати - залежить від того, скільки вантажів ви плануєте перевозити, скільки ви готові витратити часу на проведення процедури «звірки», особливостей вашої індустрії і навіть стану економіки в країні.

Останнє, про що хотілося б сказати, стосується впливу міжнародної політики на принципи роботи страхових компаній. Якщо вас цікавить страхування вантажів при міжнародних перевезеннях, візьміть до уваги, що практично всі страховики роблять виключення для вантажів, які проходять через території країн, що знаходяться під санкціями ООН або США (Куба, Лівія, Іран та інші).

Сподіваюся, що дана інформація виявиться корисною і допоможе якісно застрахувати ваші вантажоперевезення, дозволить отримати страхове відшкодування і уникнути фінансових збитків. Якщо у вас все-таки виникають складнощі, зверніться до нас, фахівцям компанії BritMark. Відгуки Клієнтів про нашу роботу - позитивні, і ви можете бути впевнені, що страхування перевезення вантажів вашої компанії буде виконано на належному рівні.