In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
грудень 2015 року
грудень 2015 року
6266
Керуючий партнер Олександр Саусь
спеціально для MMR

10 простих правил успішного просування компанії в LinkedIn

Керуючий партнер Олександр Саусь
спеціально для MMR

LinkedIn — це соціальна мережа, кількість професійних контактів якої не так давно перетнуло позначку в 400 млн користувачів у більш ніж в 200 країнах світу. Це говорить про те, що будь-якій компанії, яка ставить перед собою довгострокові цілі розвитку на міжнародних ринках, не варто нехтувати можливостями, які дає LinkedIn. Практика показує, що ця мережа при грамотному використанні перетворюється на джерело B2B лідів і взаємовигідних бізнес-контактів.

Якщо Ви хочете добитися успіху в LinkedIn, дотримуйтеся таких простих, але діючих правил.

1. Створіть максимально інформативний профіль корпоративної сторінки, що включає такі елементи, як: докладний опис бізнесу компанії, привабливу картинку (cover photo), посилання на веб-сайт компанії, основні реквізити компанії (рік створення, кількість співробітників, форма організації, сфера діяльності, адреса головного офісу).

2. Залучіть співробітників до маркетингової стратегії з просування профілю компанії в LinkedIn. Їх особисті профілі повинні відповідати іміджу компанії, виглядати професійно і містити повну інформацію про виконувані функції, а також посилання на веб-сайт компанії. При цьому не забудьте приділити увагу фото. Фотографія повинна бути якісною, виконаною в діловому стилі і містити тільки зображення власника профілю (переважно — портретне, щоб можна було добре роздивитися обличчя).

3. Донесіть існуючим та потенційним Клієнтам/партнерам інформацію про присутність компанії в LinkedIn. Для цього варто, як мінімум, вказати посилання на профіль компанії в мережі на корпоративному веб-сайті і в підписі електронної пошти кожного співробітника, а також передбачити можливість для відвідувачів сайту миттєво ділитися його змістом в LinkedIn.

4. Зробіть акцент на контент, що становить цінність для користувачів. Зрозуміло, допускається публікувати й інформацію про важливі новини або успіхи самої компанії, але рекомендованим залишається співвідношення 20:80 (20 — інфо про компанію, 80 — інформація, корисна читачам).

В Україні активність користувачів в LinkedIn у два рази нижча, ніж у західноєвропейських країнах або Америці.
5. Регулярно публікуйте пости. Ключове слово — регулярно. Частота апдейтів на сторінці компанії визначається залежно від розміру компанії та її географічної приналежності. Так, практика показує, що в Україні активність користувачів в LinkedIn у два рази нижча, ніж у західноєвропейських країнах чи Америці, тому для українських компаній виправдана поява нових постів на сторінці два-три рази на тиждень.

6. Для підвищення шансів залучення більшої уваги до інформації на сторінці прикрашайте кожен пост релевантним зображенням, короткою PowerPoint презентацією або гіперпосиланням на зовнішнє джерело (наприклад, корпоративний веб-сайт), яка теж переважно повинна супроводжуватися картинкою, що виділяється серед сотні інших картинок, які щодня з'являються в стрічці новин користувачів LinkedIn.

7. Публікуйте пости під час найбільш високої активності користувачів. Як правило, це ранок до початку робочого дня, або час ближче до 5-6 години, коли бізнес-активність поволі починає йти на спад з наближенням вечора.

8. Ненав'язливо заявіть про компанію через участь співробітників у дискусіях в рамках LinkedIn груп, релевантних її сфері діяльності. При цьому коментарі повинні бути доречними і виключати відверту рекламу конкретного фахівця або компанії в цілому. Зробіть вливання в дискусію органічним, поділіться цінним досвідом, дайте кілька порад. І тоді непідробний інтерес до Вашої компанії виникне сам по собі

9. Приділіть особливу увагу нарощуванню числа користувачів, що відстежують сторінку компанії. Його можна збільшувати органічним шляхом, коли користувачі за своєю ініціативою натискають кнопку «Відслідковувати», бачачи цінність контенту, який  регулярно публікується, і механічним шляхом, за допомогою відправки іменних повідомлень користувачам із закликом відстежувати сторінку, не забувши в них сказати про вигоди такої дії.

10. Додайте пост, який набрав найбільшу кількість відгуків, в кампанію контенту, що підтримується, таким чином, ще більше збільшивши аудиторію, яка побачить його у своїй стрічці новин.

На закінчення хотілося б згадати прекрасний вислів Пітера Дойля, відомого фахівця у сфері маркетингу та бізнес-стратегій: «Маркетинг — це філософія бізнесу, яка ставить Клієнта в центр Всесвіту». Якщо все на сторінці Вашої компанії в LinkedIn буде просякнуте саме цим духом, успіх Вам забезпечений.

MMR.UA