Андрій Косенков

спеціально для
Delo Партнер
Про автора Зателефонувати
Ви закуповуєте страховку для Вашої компанії?

Зверніться до спеціалістів за безкоштовною консультацією, щоб отримувати гарантовані виплати в разі пожежі, вибуху або інших подій.

НАПИСАТИ НАМ

Якщо у Вас стався страховий випадок, насамперед Ви повинні повідомити про нього в страхову компанію. Зробити це потрібно для початку по телефону, а потім письмово. Від яких же фраз потрібно відмовитися, повідомляючи про подію, щоб не отримати відмову у виплаті, розповів Андрій Косенков для Delo.ua.

Необхідно добре продумати, що саме Ви будете говорити. Нечітке викладення суті події може призвести до тривалого обговорення зі страховою компанією факту збитку аж до судового розгляду. Не кажіть занадто багато, повідомляйте тільки факти. Коротко і чітко викладіть оператору call-центру страхової компанії про те, що сталося. Вкажіть факт події, утримавшись від власних версій, що могло стати причиною. Для страхувальника ДТП чи пошкодження майна підприємства є надзвичайними ситуаціями і, будучи в стані стресу, він може домалювати у своїй уяві те, чого насправді не було. Страхові компанії приділяють увагу ключовим фразам, які можуть свідчити про відсутність підстави для визнання випадку страховим або ж про Вашу невпевненість в тому, про що Ви розповідаєте.

Отже, нижче основні фрази, яких необхідно уникати в процесі подачі заяви про страховий випадок, щоб не давати приводу представнику страхової компанії засумніватися в Ваших словах.

1. «Повернувся і виявив пошкодження».

Подібне трактування може виглядати як спроба спотворити дані про те, що сталося. Таким чином страхова компанія буде з особливою ретельністю підходити до питання перевірки наданих страхувальником даних.

2. «Я думаю, це сталося тому, що ...»

Головне Ваше завдання – зафіксувати звернення до call-центр і отримати вхідний номер, який реєструє страхову подію. Причини його настання знаходяться за межами Вашої відповідальності.

3. «Спеціально, умисно, свідомо».

Страховка покриває випадкові події. Вона не поширюється на умисні дії з боку страхувальника. Якщо Ви змушені були розбити вікно автомобіля, щоб дістати ключі, що там залишились або ж співробітники Вашої організації викрали товарно-матеріальні цінності, то страхова компанія не буде покривати подібні збитки.

4. «Це траплялося у зв'язку з технічною несправністю».

Ви повинні забезпечувати справність застрахованого майна, тому якщо Ви експлуатували технічно несправний автомобіль і він потрапив в аварію, є ризик відмови у виплаті.

5. «Це випадковість».

Якщо за короткий проміжок часу у Вас не вперше пропадають вантажі на одній і тій же ділянці дороги або згоріло одне і теж обладнання кілька разів за короткий проміжок часу, то будьте готові до ретельної перевірки події страховою компанією. Вона особливу увагу приділить подіям, які виглядають як випадковість.

6. «У нас уже не раз траплялося подібне, але тепер сума збитку значна, тому ми вирішили звернутися за виплатою».

Виплата припускає, що подія несе раптовий характер. Якщо у подібні випадки були раніше і Ви про них не повідомляли та ще й не усунули причину їх появи, відмова у виплаті гарантована.

7. «Це трапилося через ремонт або перепланування».

Досить часто збиток корпоративному майну наноситься під час ремонтних робіт. І якщо Ви не купили додаткове розширення, то подія не буде вважатися страховою. Відповідно, у виплаті буде відмовлено.

І останнє, на що хочу звернути увагу, – все таємне рано чи пізно стає явним. Якби Ви старанно не приховували істину, вона рано чи пізно проявиться. Мета даної статті не в тому, щоб навчити Вас приховувати інформацію про страхову подію, а звернути увагу на умови Ваших страхових полісів і підвищити захист Вашого майна.

Оцініть публікацію

Рейтинг: 4,8 (5 голосів)