Авторські статті
  • EUR
  • RUB

?

Портфель страхування відділу особистих продуктів покриває ризики на суму понад 1,88 млрд. грн.
* источник курсов www.minfin.com.ua

Правда про страхування заставного майна в Україні
Недвижимость
Залоговое имущество

При страхуванні заставного майна досить часто виникає питання: якими нормативними актами регулюється обов'язковість даного страхування? Поспішаю втішити: майнове страхування як таке не є обов'язковим з точки зору українського законодавства. Будь-яка страховка, яка купується на вимогу банку, формально називається «добровільною».

Які особливості страхування вантажів під час міжнародних перевезень
Грузы

Під час страхування міжнародного перевезення вантажів можна вибрати один із двох варіантів оформлення договорів страхування: разовий договір або річний майстер-поліс. У першому випадку Ви заявляєте на страхування кожне окреме перевезення і оформляєте на нього окремий поліс. У другому, ви укладаєте генеральний договір страхування, який буде покривати всі ваші наступні вантажоперевезення протягом року.

Про які нюанси в договорі ОСАЦВ потрібно знати
ОСАГО

ОСАЦВ — обов'язковий вид страхування, який купують усі власники наземних транспортних засобів (ТЗ). При оформленні страховки страхувальник укладає договір страхування ОСАЦВ, так званий поліс ОСАЦВ, який гарантує власнику застрахованого транспортного засобу відшкодування страховиком збитку постраждалій особі.

Якщо у вас виникли питання або потреба в додатковій інформації, зв'яжіться з нашим медіа-координатором

press@brit-mark.com
СТРАХУВАННЯ ОЗИМИХ: 5 питань, на які варто відповісти перед підписанням договору
Агрострахование
Другое имущество

Для багатьох агропромислових підприємств і фермерських господарств страхування озимих культур — це питання номер один, починаючи з середини жовтня, адже крайній термін укладення договорів страхування, як правило, обмежений 1 грудня. Слід зазначити, що проблема агрострахування — нагальна для України. Незважаючи на те, що близько 70% земельного банку нашої країни становлять сільськогосподарські угіддя, лише мала частина з них, а це 4-5%, покрита тим чи іншим видом договору страхування. Переважно дана ситуація обумовлена високою вартістю такої страховки, яка, у свою чергу, викликана ризиковістю та збитковістю сільського господарства в цілому.

Де і як купити якісний поліс ОСАГО
ОСАГО

Кожного водія, незалежно від досвіду та стажу водіння, завжди цікавить одне і те ж питання: де і як купити поліс ОСАГО. У першу чергу це питання задають ті автомобілісти, які хоч раз потрапляли в ДТП, причому неважливо те, хто фактично став його винуватцем. Спочатку всі женуться за низькою ціною, переконуючи себе, що даний поліс потрібен лише для ДАІ. А я ось їжджу акуратно і апріорі не можу спровокувати страховий випадок на дорозі. Таке самонавіювання зникає при першій же події, коли у вас забирають права, складають протокол, а сам потерпілий по сто разів на день телефонує до страхової компанії (СК) або брокеру та з погрозами вимагає виплати.

Як враховувати ПДВ при укладанні договору страхування та сплати страхової премії, а також при отриманні страхового відшкодування?
Грузы
Недвижимость
Другое имущество

Згідно зі ст. 9 закону України "Про страхування" страхова сума — це грошова сума, в межах якої страховик за умовами договору страхування зобов'язаний виплатити страхове відшкодування при настанні страхового випадку. При цьому страхове відшкодування не може перевищувати розміру дійсного прямого збитку, якого зазнав страхувальник.

Чи можна заощадити на страхуванні майна, що перебуває в заставі у банку?