Авторські статті

* источник курсов www.minfin.com.ua

3 простих поради для тих, хто купує ОСАЦВ
ОСАГО

Згідно з українським законодавством, ОСАЦВ відноситься до обов'язкового виду страхування. Власники транспортних засобів зобов'язані забезпечити наявність поліса страхування в автомобілі. Тим не менше, тільки зовсім недавно законодавчо були введені санкції за відсутність такого поліса. Нижче розглянемо, про що ж саме необхідно пам'ятати автолюбителем при покупці цієї страховки.

Страхування цивільної відповідальності в будівництві: форс-мажори на майданчику
Ответственность

Цей вид страхування надійно захищає гравців будівельного ринку від можливих неприємностей. Завдяки такій страховці, навіть при масштабних подіях можна швидко відновити свої ресурси і виконати свої договірні зобов'язання в повному обсязі. Користувачами цього продукту можуть бути: замовники, генеральні підрядники та субпідрядники. Безумовно, така страховка говорить про репутабельність будівельної організації, оскільки передбачає відшкодування збитку третім особам, які можуть постраждати з вини працівників будмайданчика. Найпоширеніший випадок в Україні — падіння будівельного крана — відбувається по кілька разів на рік. В умовах кризи в будівельній індустрії і тотальної економії на всьому кількість можливих страхових подій стрімко зростає. Страховик згідно з договором зобов'язаний компенсувати шкоду, завдану не лише майну, а й здоров'ю потерпілих.

Як не помилитися при страхуванні перевезення вантажів
Грузы

Обов'язок страхувати вантажоперевезення може лежати на будь-якому з учасників логістичного ланцюга за умови наявності у нього майнового інтересу щодо майна, яке перевозиться. Страхування вантажу власником — продавцем або покупцем — захищає його фінансові інтереси від можливих втрат, пов'язаних із загибеллю вантажу. Страхування вантажу третьою стороною — залученим перевізником або експедитором — окрім забезпечення покриття вартості вантажу захищає і самого перевізника від можливого регресу страхової компанії в разі збитку. Страхування перевезення вантажів в такому випадку має здійснюватися на користь власника перевезеного товару — покупця або продавця в залежності від умов, на яких здійснюється вантажоперевезення. Компанія-перевізник вправі віднести витрати на страхування вантажів на транспортні витрати підприємства і включити таку страховку у вартість своїх послуг.

Якщо у вас виникли питання або потреба в додатковій інформації, зв'яжіться з нашим медіа-координатором

press@brit-mark.com
Медичне страхування: як отримати відшкодування по самостійно оплаченому лікуванню
Медицина

Багато договорів ДМС (добровільного медичного страхування) передбачають можливість для застрахованої особи самостійно оплатити лікування і отримати в подальшому компенсацію від страхової компанії.

Що таке страхування цивільної відповідальності у страхуванні
ОСАГО

Сьогодні дороги великих міст України, і особливо Києва, заполонили автомобілі. Їх стає все більше, відповідно, ризик ДТП та отримання збитку його учасниками постійно зростає.

Чи потрібно роботодавцям страхувати свою відповідальність
Ответственность

Страхування відповідальності роботодавця — дуже популярний в світі страхової продукт. У ряді країн, наприклад, у Великобританії з 1969 року він є обов'язковим для компаній багатьох секторів. Але в Україні попит на нього поки що дуже низький. Однак, за прогнозами фахівців, в найближчому майбутньому попит повинен вирости. Цьому в тому числі сприяє наш шлях до європейської інтеграції.

Які особливості страхування професійної відповідальності лікарів
Ответственность

На жаль, в Україні практично відсутній такий напрямок, як страхування професійної відповідальності лікарів.