In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
липень 2016 року
липень 2016 року
2575
спеціально для Капітал

Вісім факторів, що впливають на ціну добровільного медичного страхування

спеціально для Капітал

Якщо ви недавно почали використовувати добровільне медичне страхування в якості додаткової соціальної гарантії для свого персоналу і поки що не дуже розбираєтеся в структурі його ціни, нижче зможете знайти опис основних факторів, які впливають на ціну поліса.

  1. Збитковість договору. Якщо ви страхуєте колектив не перший рік, то саме цей показник буде цікавити страховика в першу чергу. Розраховується він як розмір виплат за договором до сплаченої премії. Чим вищий цей показник, тим вищою буде ціна при оновленні договору. Чи можна не показувати ці дані? Так, можна. Чи можна спотворити їх? Звичайно можна, але, як правило, все таємне стає явним, і ми радимо своїм Клієнтам бути чесними зі страховою компанією. Звичайно, якщо ви купуєте цей вид страхування вперше, цей показник вас не стосується.
  2. Кількість співробітників, які будуть застраховані. Чим більше співробітників буде страхуватися, тим нижча ціна за одиницю.
  3. Чим більше співробітників знаходяться в регіонах, тим нижча ціна.
    Фізичне місцезнаходження вашого персоналу.
    Чим більше співробітників знаходяться в регіонах, тим нижча ціна. Причина очевидна – вартість медичного обслуговування в регіональних центрах нижча. Можливо виділити декілька класів страхування з урахуванням кількості офісів поза м. Київ.
  4. Рівень медичних установ. Безумовно, чим вищий клас клінік, тим дорожча вартість поліса добровільного медичного страхування. Саме тому можна використовувати кілька різних програм. Для власників і ключових керівників – з обслуговуванням в брендових клініках. Для рядових співробітників можна передбачити більш дешеві приватні або державно-відомчі клініки.
  5. Наявність ліміту на стоматологію. Чим більший такий ліміт, тим дорожча вартість страхування.
  6. Ліміт на медичні препарати. Картина така ж, як у випадку зі стоматологією – чим вищий ліміт, тим дорожчий поліс.
  7. Наявність і розмір франшизи. Зверніть увагу, що франшизи можуть застосовуватися до різних опцій: франшиза для клінік більш високого класу, медикаментів, стоматології. Чим більший розмір франшизи, тим менша вартість добровільного медичного страхування. Тому якщо ваші співробітники готові частково оплачувати медичні послуги і за рахунок цього обслуговуватися в більш дорогих клініках, змінюючи розмір франшизи, ви зможете отримати найбільш оптимальний варіант страхування по співвідношенню ціна/якість.
  8. Додаткові «бонусні» опції. Чим більше бонусних опцій (гомеопатія, вакцинація, вітамінізація, масаж тощо), тим вища вартість поліса.

Отже, для отримання оптимальної ціни ви можете коректувати пункти з третього по п'ятий, оскільки перші три чинники перебувають, як правило, поза зоною вашого впливу.

capital.ua