In English
04071, Київ, вул. Нижній Вал 15,
поверх 5, офіс 502
На мапі
листопад 2015 року
листопад 2015 року
2504

Якою має бути страховка на вантажний автомобіль

Останнім часом дуже поширеною стала практика страховок вантажних автомобілів. З погляду професіоналів-страховиків це пов'язано з тим, що вантажні автомобілі в 90% використовуються в комерційних цілях. У реаліях нинішньої економічної ситуації в Україні, це одна з небагатьох сфер, яка залишається на плаву.

На що слід звертати увагу при оформленні страховки на вантажні автомобілі?

1. КАСКО на вантажний автомобіль

Страховка на вантажний автомобіль КАСКО повинна бути мінімум в два рази дешевшою, ніж страховка на легковий автомобіль.
Страховка на вантажний автомобіль КАСКО повинна бути мінімум в два рази дешевшою, ніж страховка на легковий автомобіль. Це пов'язано з тим, що при ідентичних пошкодженнях ремонт вантажного автомобіля обійдеться набагато дешевше, ніж ремонт легкового. Останнім часом недобросовісні страхові компанії намагаються продавати страховки на вантажний автомобіль за ціною страховок на легкове авто, сподіваючись на те, що страхувальник не зверне уваги на «неринкову» вартість пропозиції.

2. Страховка ЦВ на вантажний автомобіль

Страховка на вантажний автомобіль ЦВ (цивільної відповідальності) в два рази дорожча, ніж страховка на легковий автомобіль. Це пов'язано з тим, що при страхуванні відповідальності власників наземних транспортних засобів збиток, заподіяний вантажним автомобілем третім особам потенційно набагато більший, ніж збиток, який може заподіяти легковий автомобіль потерпілому.

Тому, купуючи страховку на вантажний автомобіль, будьте гранично уважними при виборі умов страхування.